Κριτσίνια με διάφορες γεύσεις

Υλικά: 
3 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ.
1 baking powder
1 κουταλάκι αλάτι
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
1 κουταλιά ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό 

Για τις γεύσεις:
2 κουταλιές πελτέ τομάτας
1 φλιτζάνι καρότο
1/2 φλτιζάνι κεφαλογραβιέρα

Εκτέλεση:
Σημείωση: εγώ χρησιμοποίησα πελτέ σπιτικό που εκτός από τομάτα περιέχει και πιπεριά.
 Ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά και προσθέτουμε ένα ένα τα υγρά. Ζυμώνουμε και τοποθετούμε το ζυμάρι για 1 ώρα στο ψυγείο.
 Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 μέρη. Μπορούμε να κάνουμε το καθένα με διαφορετική γεύση ή τα αφήνουμε σκέτα και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Εγώ έκανα 2 με καρότο, 1 με πελτέ και 1 με κεφαλογραβιέρα.
 Ανοίγουμε λίγο το ζυμάρι και βάζουμε τα καρότα στο κέντρο.
 Το κλείνουμε και προσπαθούμε να ενσωματώσουμε τα καρότα ζυμώνοντας.
 Θα χρειαστεί λίγο αλεύρι επειδή τα καρότα έχουν υγρασία. Το ίδιο ισχύει και για τον πελτέ.
Απλώνουμε τη ζύμη και κόβουμε σε λωρίδες. 
Απλώνουμε τις λωρίδες σε ταψί, πάνω σε λαδόκολλα. 

 Φτιάχνουμε και το άλλο ζυμαράκι. Αυτά τα δύο χωράνε σε ένα ταψί.
 
Φτιάχνουμε και τα άλλα δύο ζυμαράκια και τα αφήνουμε να περιμένουν τη σειρά τους.
 Ψήνουμε για 30'-35' στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Τέλειο σνακ για το σχολείο ή τη δουλειά. Συνδυάζονται με γιαούρτι, τυρί, κάποιο ντιπ ή με οτιδήποτε άλλο προτιμάμε. 
Tip: Εάν θέλουμε να τα κάνουμε με μόνο μία γεύση, ανακατεύουμε και τη γέμιση με τα υπόλοιπα υλικά από την αρχή. Έτσι η διαδικασία είναι πολύ πιο εύκολη και γρήγορη. 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέλετε να βελτιώσετε τη διατροφή σας; Ξεκινήστε από το πρωινό!

Κουλούρες (παραδοσιακή συνταγή)

Ομελέτα με βρώμη