Αλμυρό κέικ με φέτα & πιπεριές
Εάν θέλετε να τρώτε κάτι σπιτικό για πρωινό, το αλμυρό κέικ της παρούσας συνταγής αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα! Είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του και νόστιμο!
Υλικά:
3 κούπες αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
3 αβγά
1 φλιτζ. ζεστό γάλα
1 φλιτζ. ζεστό νερό
1 φλιτζ. σπορέλαιο
λίγο αλάτι
Γέμιση: 100γρ. τυρί φέτα (ή και περισσότερο), 1 φλιτζ. πιπεριές πράσινες & κόκκινες, προαιρετικά γαλοπούλα ή και κασέρι
Χτυπάμε τα αβγά
Αναλόγως την εποχή, οι πιπεριές μπορεί να είναι φρέσκιες ή κατεψυγμένες
Προσθέτουμε στα αβγά τις πιπεριές, το μπέικιν, το αλάτι, το λάδι, το νερό & το γάλα
Αλείφουμε με βιτάμ ένα μεγάλο ταψί & μετά το αλευρώνουμε
Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα...
Προσθέτουμε τη φέτα και αν θέλoυμε λίγη γαλοπούλα
Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί. Προσοχή: το κέικ πρέπει να γίνει λεπτό
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.
Έτοιμο! 2-3 κομμάτια για πρωινό γεύμα είναι μία λογική ποσότητα. Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με ένα ποτήρι γάλα ή χυμό.
*πατήστε εδώ για μια εναλλακτική επιλογή για αλμυρό κέικ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου